ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τα πτυσσόμενα κάγκελα, για πόρτες και παράθυρα, κατασκευάζονται σε όλες τις επιθυμητές διαστάσεις ύψους και πλάτους. Είναι εξ’ ολοκλήρου συναρμολογημένα με περτσίνια και βίδες (χωρίς κολλήσεις) με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις διαβρώσεις. Η κάσα, ο οδηγός, το κατωκάσι, το μπινί, οι σύρτες της κλειδαριάς και τα κάθετα κάγκελα κατασκευάζονται από γαλβανισμένη εν θερμώ ατσαλολαμαρίνα πάχους 1,6mm.
Τα χιαστή κάγκελα κατασκευάζονται από γαλβανισμένες εν θερμώ βέργες 5 και 3 οπών, πάχους 3mm ή 4,5mm περτσινωμένα στα κάθετα κάγκελα (προφίλ 15x15x15), σε σειρές (συνήθως 2 ή 3) ανάλογα με την επιθυμητή στιβαρότητα της κατασκευής. Για πόρτες χρησιμοποιούνται βέργες 5 οπών μήκους 510mm και για παράθυρα βέργες 5 οπών μήκους 400mm. Η ανάρτηση από τον επάνω οδηγό γίνεται με βαγονέτα ρουλεμάν διαμορφωμένης γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνας, καθένα των οποίων φέρει δύο ράουλα μεταλλικά.

 

Το κάγκελο επίσης, αντί να αναρτηθεί στον επάνω οδηγό μπορεί να είναι επικαθήμενου τύπου και να ολισθαίνει με ράουλα από τεφλόν στον κάτω οδηγό, αναλόγως τις ανάγκες της τοποθέτησης. Βαγονέτα τοποθετούνται ανά τρία κάγκελα και στο ενδιάμεσο τοποθετούνται ατσάλινα στηρίγματα οδηγού. Τα ακριανά κάθετα κάγκελα συγκολλούνται στην κάσα και στο μπινί και φέρουν λαμάκια πάχους 3mm με φρεζάτη οπή για στήριξη.
 

Η κλειδαριά ασφαλείας είναι χωνευτή στο μπινί με ορατή τη μια πλευρά του μύλου, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, καθόσον δε μπορεί να γίνει εξώθηση του σε προσπάθεια παραβίασης της κλειδαριάς. Η κλειδαριά σπρώχνει σε αντίθετες κατευθύνσεις δύο σύρτες, χωνευτούς στο μπινί της πτυσσόμενης, με ενσωματωμένους γάντζους που στην κλειστή θέση συρταρώνουν σε αντίστοιχη οπή που υπάρχει στο αντικρυστό μπινί της κάσας. Το ζεύγος των αντικριστών μπινί παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς δεν υπάρχει ορατό διάκενο μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας έτσι τους σύρτες.
 

Στον τύπο σπαστής πτυσσόμενης, το κατωκάσι με κατάλληλο μεντεσέ μπορεί να αναδιπλωθεί πάνω στην συνεπτυγμένη πόρτα και να ανοίξει με περιστροφή 180 ο αφήνοντας ελεύθερο όλο το άνοιγμα της πόρτας καθώς και την διέλευση από το δάπεδο χωρίς εμπόδιο. Ο πάνω οδηγός είναι χωρισμένος σε δύο τμήματα, το ένα των οποίων έχει μήκος κατάλληλο να δεχθεί την συνεπτυγμένη πόρτα και συνδέεται στην ανοιγόμενη κάσα με πρόσθετες ενισχύσεις. Στην κλειστή θέση τα δύο τμήματα του οδηγού ευθυγραμμίζονται με ειδικό ρυθμιζόμενο μάνταλο.